5 Arsye se pse duhet ta përdorim kastravecin për kujdes ndaj lëkurës

5 Arsye se pse duhet ta përdorim kastravecin për kujdes ndaj lëkurës

Për shkak të përparësive të shumta për kujdesin e lëkurës, kastraveci është përdorur prej kohësh në procedurat kozmetike. Kjo perime e adaptueshme është e pasur me antioksidantë që mund t'ju ndihmojnë të mbani lëkurën tuaj të shëndetshme dhe të duket më e mirë, duke përfshirë vitaminat A dhe C. Këto janë disa nga avantazhet kryesore të kastravecit për kujdesin e lëkurës, nga lehtësimi i djegieve nga dielli deri te minimizimi i rrudhave.

1. Një hidratues natyral i lëkurës

Vitaminat thelbësore, mineralet dhe antioksidantët që gjenden në tranguj mund të ndihmojnë në mbajtjen e lëkurës tuaj të hidratuar. Ndërsa vitamina C dhe antioksidantë të tjerë ndihmojnë në mbrojtjen e lëkurës tuaj nga efektet e dëmshme të radikaleve të lira, përmbajtja e saj e lartë e ujit plotëson hidratimin e humbur. Kjo mund të ndihmojë që lëkura juaj të duket e re dhe të zvogëlojë shfaqjen e rrudhave.

2. Anti-Inflamator Natyral

Një kastravec natyral është anti-inflamator. Përveçse redukton skuqjen dhe  përqendrimi i lartë i vitaminës C dhe aftësitë antioksidante të tij ndihmojnë në qetësimin e lëkurës së ndjeshme. Kastraveci gjithashtu ka substanca të quajtura lignan, të cilat mund të ndihmojnë në pakësimin e inflamacionit. Prandaj, kastraveci është një opsion fantastik për trajtimin e sëmundjeve të lëkurës si ekzema, psoriasis dhe aknet.

3. Trajtimi i djegies nga dielli i bërë në shtëpi

Lëkura e djegur nga dielli mund të qetësohet nga kastraveci, i cili gjithashtu mund të zvogëlojë inflamacionin dhe skuqjen. Ndërsa efektet e tij anti-inflamatore mund të ndihmojnë në pakësimin e dhimbjes dhe vuajtjes, përmbajtja e tij e lartë e ujit rimbush lagështinë e humbur. Për më tepër, kastraveci mund të ndihmojë në parandalimin e dëmtimit shtesë nga rrezatimi UV.

4. Eksfoliant natyral

Një përdorim tjetër i kastravecit është si një eksfolues natyral. Përmbajtja e tij e lartë e ujit ndihmon në heqjen delikate të qelizave të vdekura të lëkurës, dhe vitamina C dhe antioksidantët e tjerë mbështesin rinovimin dhe elasticitetin e lëkurës. Kjo mund të ruajë pamjen rinore dhe të gjallë të lëkurës tuaj.

5. Pastrues natyral

Për më tepër, kastraveci mund të përdoret si një pastrues natyral. Ndërsa antioksidantët e tij shërbejnë për të parandaluar dëmtimin e radikaleve të lira, përmbajtja e tij e lartë e ujit ndihmon në heqjen e yndyrës dhe papastërtive nga lëkura. Si rezultat, lëkura juaj do të vazhdojë të duket e pastër dhe e freskët.

Back to blog
1 of 3